DOLAR 32,3161 0.2%
EURO 35,1395 0.02%
ALTIN 2.288,300,49
BITCOIN 22900762,40%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu’dan Suriye’ye saldırı itirafı

Netanyahu’dan Suriye’ye saldırı itirafı

ABONE OL
18:22 | 06 Ekim 2020 18:22
Netanyahu’dan Suriye’ye saldırı itirafı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KUDÜSİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Suriye’nin güneyindeki Kuneytra ilindeki bazı bölgelerin tank atışlarıyla vurulmasının arkasında İsrail ordusunun olduğunu doğruladı. Netanyahu, 13-14 Şubat’ta Polonya’da düzenlenecek “Orta Doğu’da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek” başlıklı konferansa katılmak için Varşova’ya hareketinden önce başkent Tel Aviv’deki Ben Gurion havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Binyamin Netanyahu, Suriye hariç bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerinin “çok iyi” olduğunu söyledi.

“Her zaman İran’ı durdurmak için çalışıyoruz”

Varşova’daki konferansın odak noktasının İran olduğunu belirten Netanyahu, konferansın önemini vurguladı. İsrail’in İran’a karşı attığı adımlara değinen Netanyahu, “Her zaman İran’ı durdurmak için çalışıyoruz. Dün de dahil olmak üzere her gün İran ve onun bölgeye yerleşme girişimlerine karşı çalışmalar yapıyoruz.” ifadesini kullanarak dünkü saldırıların İsrail ordusu tarafından yapıldığını açıklamış oldu. Suriye’deki yerel kaynaklar dün İsrail tarafından Suriye’nin güneyindeki Kuneytra ilinde Beşşar Esed rejimine destek veren Hizbullah noktalarının tank atışlarıyla vurulduğunu duyurmuş, İsrail makamlarından ise herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İsrail’in Suriye’ye saldırıları

İsrail, bölgedeki İran güçlerini gerekçe göstererek son yıllarda başta Şam olmak üzere Suriye’nin farklı bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi. Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de hem Esed rejimi hem Rusya, Suriye’ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail’in olduğunda ısrar etti.İsrail “sürpriz bir şekilde” bu yıl Suriye’deki İran hedeflerine yönelik hava saldırılarını üstlenmeye başladı.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen ay yaptığı açıklamada, 11 Ocak’ta Şam Havalimanı’na yönelik yapılan saldırıların kendilerince düzenlendiğini ifade etmişti. Uzmanlar, Netanyahu’nun Suriye’deki İran hedeflerine yönelik saldırıları üstlenmesinin arkasında 9 Nisan’da yapılacak erken seçimin yattığı yorumunu yapıyor. Muhabir: Mustafa Deveci

Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm haberlerde AgriHurses.net editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak site kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.